Skip to main content

Ημερίδα του ΑΠΘ: Μία εβδομάδα με 28 βραβευμένους με νόμπελ επιστήμονες

Η Ημερίδα, την οποία διοργανώνει το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Τρεις νέοι υποψήφιοι Διδάκτορες του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, που επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια αριστείας από 70 χώρες για να περάσουν μία εβδομάδα με 28 βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, θα καταθέσουν την εμπειρία τους στην Ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, με τίτλο «Μία εβδομάδα με 28 βραβευμένους επιστήμονες με Nόμπελ στη Χημεία-Μία γιορτή για τη Χημεία».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ θα απονείμει Έπαινο στους νέους ερευνητές του που διακρίθηκαν. Επίσης, θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Χημείας για το έτος 2017 (12:45 ώρα Στοκχόλμης). Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως, ο Καθηγητής Jean-François Lutz, Επικεφαλής του Εργαστηρίου σύνθεσης πολυμερών του Ινστιτούτου Charles Sadron στο Στρασβούργο.

Οι διακριθέντες υποψήφιοι Διδάκτορες του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Μαρία Νεραντζάκη, Αθανάσιος Παπαδεράκης και Στέλλα Φασούλα, συμμετείχαν στην Επιστημονική Συνάντηση Lindau Nobel Laureate Meeting, που πραγματοποιήθηκε στις 25-30/6/2017 και διοργανώθηκε από το Council for the Lindau Nobel Laureate Meetings και το Ίδρυμα Lindau Nobel prize winners Meetings, στη μεσαιωνική πόλη Lindau της Γερμανίας. Στην Επιστημονική Συνάντηση συμμετείχαν 420 νέοι επιστήμονες από 70 χώρες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για πέντε ημέρες να παρακολουθήσουν διαλέξεις από 28 βραβευμένους με Nόμπελ επιστήμονες στη Χημεία, να συζητήσουν μαζί τους και να εμπνευστούν.