Skip to main content

Ημερίδα Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Της ημερίδας θα προηγηθεί η παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, το απόγευμα.

Η 2η Ημερίδα Πολιτιστικής Διπλωματίας με θέμα «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής
Πολιτικής στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τις 10.00 έως τις 13:00.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν στελέχη του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας (ΕΙΠΔ), ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Της ημερίδας θα προηγηθεί παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, από τις 18:30 έως τις 20:30 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του
Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ιδρυτικά στελέχη της Ε.Ι.Π.Δ. και ακαδημαϊκοί θα μιλήσουν σχετικά με τον πολιτισμό και τη συμβολή του στη διπλωματία, ενώ στο δεύτερο μέρος οι επιστήμονες που πλαισιώνουν το Ε.Ι.Π.Δ. στη Θεσσαλονίκη θα προβούν σε ολιγόλεπτη εισήγηση σχετικά με τους διάφορους τομείς της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ.) ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017. Είναι μια ελληνική Επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με Α.Ε.Ι. και άλλα Ακαδημαϊκά πνευματικά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα εν γένει, καλλιτεχνικές ομάδες, θέατρα και ορχήστρες με στόχο να προάγει την τέχνη, την έρευνα και την καινοτομία.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδα, εδώ.