Skip to main content

Ημερίδα με θέμα «Η Ελληνική Παιδεία σε κρίση» το Σάββατο

Διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικού Προβληματισμού και Παρέμβασης με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ομιλητών.

Ημερίδα με το επίκαιρο θέμα «Η Ελληνική Παιδεία σε κρίση: Παθογένειες και προτάσεις Μεταρρυθμίσεων» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικού Προβληματισμού και Παρέμβασης (Ε.Ε.Κ.Π.Π.) στο Πολιτιστικό-Εκπαιδευτικό Κέντρο «Γ.και Χ. Κρασσά» το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 10.00 με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και εξειδικευμένων ομιλητών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «τα προβλήματα στην ελληνική Εκπαίδευση είναι πολλά και διαχρονικά, αλλά η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους μπορεί να συμβάλει, σημαντικά, σε βάθος χρόνου βέβαια, στην υπέρβαση της κρίσης μέσα από την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό».

Μερικά από τα θέματα που θα εισηγηθούν διακεκριμένοι επιστήμονες  είναι, η αναβάθμιση του Δημόσιας εκπαίδευσης, οι όροι και τα πλεονεκτήματα από την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τα διδακτικά εγχειρίδια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ποιοι είναι οι αντίπαλοι του Δημόσιου Πανεπιστημιου καθώς και άλλα θέματα.

Τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσουν, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Π.Π. διεθνολόγος Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Π.Π. Δρ. Γεράσιμος Κρασσάς, Αμ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, εδώ.