Skip to main content

Ημερίδα για τον ΟΑΣΘ την Παρασκευή - Ερωτήματα από φορείς

Η συνάντηση που διοργανώνει η Εγνατία Οδός ΑΕ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή με την συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει για ένατη μέρα αύριο χωρίς αστικά λεωφορεία και ένας Θεός ξέρει πότε θα ξαναβγούν στους δρόμους αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι, διοίκηση του ΟΑΣΘ και υπουργείο Μεταφορών δεν κατάφεραν να βρουν λύση προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των δύο μηνών στους εργαζόμενους.

Ωστόσο, την προσεχή Παρασκευή το θέμα του ΟΑΣΘ και γενικότερα της αστικής συγκοινωνίας, θα αποτελέσει το αντικείμενο ημερίδας η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ειδικότερα, διοργανωτής της ημερίδας θα είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε., υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτήν ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, φυσικά ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης. Θα συμμετάσχουν επίσης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες η κυβέρνηση για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

Ως την ώρα αυτή κανείς βεβαίως δεν γνωρίζει εάν έως την Παρασκευή θα έχει λήξει η κινητοποίηση των εργαζομένων και θα έχουν βγει τα λεωφορεία στους δρόμους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Θεσσαλονίκη και ο νομός γενικότερα συμπληρώνουν αύριο εννέα ημέρες χωρίς αστική συγκοινωνία με τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία να είναι πλέον δραματικές.

Το ερώτημα που θέτουν αρκετοί από τους φορείς είναι «ποιο ακριβώς πρόβλημα πρόκειται να λύσει μια ημερίδα η οποία διοργανώνεται μάλιστα, έπειτα από μια πολυήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων».

Δήμαρχος του νομού, δήλωσε χαρακτηριστικά στη Voria.gr ότι «τα προβλήματα του ΟΑΣΘ και των αστικών συγκοινωνιών είναι γνωστά εδώ και μήνες για να μην πω εδώ και χρόνια. Εκείνο, πλέον που χρειάζεται η πόλη είναι αποφάσεις, όχι ξανά συζητήσεις επί συζητήσεων» και σπεύδει να προσθέσει πως «κάποιοι φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνον για την επικοινωνιακή διαχείριση του σοβαρού αυτού προβλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταφορών θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη το βράδυ, καθώς νωρίτερα το απόγευμα, θα εγκαινιάσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας στο νομό Σερρών.