Skip to main content

Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής

Οι αγώνες Ιππικής Αντοχής έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας προκηρύσσει την 4η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής για το έτος 2009.
Μια διαδρομή Ιππικής Αντοχής (Endurance) είναι ένας αγώνας με χρόνο, που έχει στόχο να δοκιμαστεί η αντοχή και η ταχύτητα του αλόγου. Στους αγώνες η έμφαση από όλους, αγωνιζόμενους και διοργανωτές, δίνεται στο να τερματίσει ο αγωνιζόμενος με το άλογό του σε καλή κατάσταση και ας μην κερδίσει τον αγώνα. Για να έχει επιτυχία ο αγωνιζόμενος πρέπει να γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του αλόγου του για ασφαλή και αποδοτική πορεία μέσα στην φύση.

Οι αγώνες Ιππικής Αντοχής έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα διοργανώνονται διάφορες πορείες ιππικής αντοχής. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας προκηρύσσει την 4η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής για το έτος 2009. Ως τόπος διεξαγωγής της θεωρητικής και της πρακτικής εξέτασης ορίζεται ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς «ΡΑΝΤΣΟ ΚΙΛΚΙΣ», το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 10.00.

Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 17.00 Σεμινάριο Ιππικής Αντοχής, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Η συμμετοχή για όλους είναι ελεύθερη. Στο Σεμινάριο θα διδάξουν η κ. Gabriella Bosco, Διεθνής Κριτής τεσσάρων αστέρων και ο Dr. Νίκος Διακάκης, Λέκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελέιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα θέματα του Σεμιναρίου περιλαμβάνουν ενημέρωση για τους νέους Κανονισμούς του Αθλήματος της Ιππικής Αντοχής και βασικές διαδικασίες κατά τη διεξαγωγή ενός Αγώνα Ιππικής Αντοχής (Κτηνιατρικοί Έλεγχοι, Σημεία Ελέγχου, Κτηνιατρικές Πύλες, προϋποθέσεις συμμετοχής, κ.τ.λ.).

Χριστίνα Καραμανίδου