Skip to main content

Ημερίδα για τη Μελισσοκομία στη Δράμα

Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Μελισσοκομία: Ένας δυναμικός κλάδος πρωτογενούς παραγωγής», οργανώνουν την προσεχή Δευτέρα (22/2) στη Δράμα έξι φορείς του νομού.
Έξι φορείς του νομού Δράμας συνδιοργανώνουν την προσεχή Δευτέρα (22/2) ημερίδα για τη Μελισσοκομία –έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. "ΔΗΜΗΤΡΑ", το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατ. Μακεδονίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, ο Αδέσμευτος Αγροτικός Σύλλογος Δράμας, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Δράμας και η Ένωση Νέων Αγροτών ν. Δράμας οργανώνουν ημερίδα με θέμα "Μελισσοκομία: Ένας δυναμικός κλάδος πρωτογενούς παραγωγής".  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των αγροτών και άλλων ενδιαφερομένων για θέματα που αφορούν στη Μελισσοκομία και στην οργάνωση σχετικών επιχειρήσεων.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στη διάρκεια της ημερίδας είναι:
1.    Μέτρα προληπτικής αντιμετώπισης της Νοζεμίασης
2.    Κανονισμός 797
3.    Οργάνωση μελισσοκομικής επιχείρησης
4.    Μέλι – Νέα αγορανομική διάταξη – Διακίνηση μελιού - Τυποποίηση.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου "Δήμητρα" Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ) και θ’ αρχίσει στις 10 το πρωί.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του νομού Δράμας δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πολλοί μελισσοκόμοι, παράγοντας μεγάλες ποσότητες μελιού ξεχωριστής ποιότητας.