Skip to main content

Ημέρα καριέρας για ερευνητές διοργανώνει την Πέμπτη το ΑΠΘ

Στόχος η ενημέρωση των υποψήφιων ερευνητών από ερευνητικούς φορείς και η δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων/συνεντεύξεων.

«Hμέρα Kαριέρας Ερευνητών Career Talks & Networking» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 9:30-17:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των υποψήφιων ερευνητών από ερευνητικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με την έρευνα, καθώς και η δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων/συνεντεύξεων μεταξύ των φορέων και των ερευνητών (networking) για μελλοντική συνεργασία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος Horizon2020 ERA-Mobilcar, που έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (brain drain).