Skip to main content

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η 26η Δεκεμβρίου για τη Ρωσία

Οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση με προβολείς, ελικόπτερα drones και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα

Τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναλάβει το «χτένισμα» των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα στα οποία έχουν σκορπίσει τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους Τουπόλιεφ 154 που έπεσε στις 5.27 τα χαράματα δύο χιλιόμετρα μακρά από τις ακτές του Σότσι, στη Μαύρη θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ, οι έρευνες για την αναζήτηση και ανάσυρση των πτωμάτων θα συνεχιστεί σε 24ωρη βάση αφού η περιοχή θα φωτίζεται από ισχυρούς προβολείς από τη στεριά, τα ελικόπτερα, τα drones και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα, αλλά και τα δεκάδες καράβια του ναυτικού που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή.

Μέχρι τις 17.00 ώρα Μόσχας είχαν ανασυρθεί 20 πτώματα, θα χρειαστεί ανάλυση για την ταυτοποίηση, ενώ εκπαιδευμένοι δύτες αναζητούν, εκτός των άλλων και τα δυο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο δύο μόλις λεπτά μετά την απογείωση και ενώ δεν είχε πάρει το απαιτούμενο ύψος χάθηκε από τα ραντάρ, χωρίς να στείλει κάποιο σήμα.

Στη Ρωσία η 26η Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί μέρα πένθους, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ματαίωσε τη συμμετοχή του στο μουσικό φωτό-φεστιβάλ που επρόκειτο να γίνει στη ρωσική πρωτεύουσα του βορρά, την Αγία Πετρούπολη.