Skip to main content

Είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στον Θεοδωράκη

Με αγκαλιές υποδέχτηκε ο Μπουτάρης τον Θεοδωράκη. «Εδώ ψηφίζουν όλοι Ποτάμι», είπε ο δήμαρχος στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Με μια αγκαλιά, απόδειξη της πολύ στενής τους σχέσης και της αμοιβαίας εκτίμησης, υποδέχτηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία πολλών στελεχών της διοίκησής του, στο δημαρχείο. "Είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι", είπε μάλιστα ο δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα της στήριξής του στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr ο κ. Μπουτάρης συζητήθηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, πλην όμως το... φλερτ δεν κατέληξε σε... γάμο.

Οι δύο άνδρες δεν έκρυψαν τη φιλία τους, ενώ βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ο κ. Θεοδωράκης είπε στο δήμαρχο: «Πολλοί μαζευτήκαμε...».

Πάντως, ο κ. Μπουτάρης μόλις κάθισε δίπλα στον κ. Θεοδωράκη του... εκμυστηρεύτηκε ότι «όλοι αυτοί εδώ μου λένε ότι ψηφίζουν Ποτάμι», εννοώντας τους αντιδημάρχους του... Για όλους δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα ο Σπύρος Πέγκας...

Ετοιμόλογος όμως και ο κ. Θεοδωράκης του απάντησε: «τότε να λέμε οι δημοσκοπήσεις να γίνονται στο δημαρχείο...».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπουτάρης είπε ότι συζήτησε με τον κ. Θεοδωράκη για τα «χοντρά» θέματα του δήμου (αεροδρόμιο, λιμάνι, μετρό, ανάγκη μεγάλης μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση). «Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στις εκλογές. Όπως ξέρετε εγώ είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι, επειδή δεν ωρίμασε σαν πολιτικό κόμμα και εύχομαι να μην ωριμάσει ποτέ και να παραμείνει ως κίνηση πολιτών και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει βάζοντας Διαμαντούρο και Αλιβιζάτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να αντιληφθεί όλη η χώρα, ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι πέρα από πολιτικά κόμματα και αντιδικίες, για να μπορέσει αυτή η χώρα να προχωρήσει».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Όποτε έρχομαι στη Θεσσαλονίκη βλέπω το δήμαρχο γιατί μας ενώνει η μεγάλη προσπάθεια να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα της χώρας, για όλα αυτά που μας βασανίζουν. Και για έναν επιπλέον λόγο: Εγώ αποφάσισα να εκτεθώ και στην Α' Θεσσαλονίκης θέλοντας να στείλω ένα μήνυμα ότι η αγάπη μου για την πόλη δεν είναι περιστασιακή. Θέλω να ασχοληθώ. Έχω οπλιστεί αρκετά τα επιχειρήματα της πόλης και μπορώ να κάνω δουλειά για την πόλη. Νομίζω στις εκλογές θα πάμε καλά και με τη στήριξη του δημάρχου και με τη στήριξη όλων των ανθρώπων που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σύρεται πίσω από κομματικούς στρατούς, αλλά πρέπει να βάλει μπροστά νέους, δημιουργικούς ανθρώπους που δε θα έχουν την πολιτική ως επάγγελμα».