Skip to main content

Είμαστε δίπλα στους αγρότες - Όχι στα μπλόκα, λέει το ΕΕΘ

Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, οδηγούνται σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Έκκληση στους αγρότες να μην προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων, συνοριακών σταθμών, πολύ περισσότερο αεροδρομίων απευθύνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Με ομόφωνο ψήφισμα του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΘ στην χθεσινή συνεδρίαση του τονίζει ότι οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται γιατί με τις νέες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης οδηγούνται σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Είναι σαφές ότι η πρωτογενής παραγωγή, αντί να στηριχθεί αποφασιστικά με μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, τραπεζικής πίστης και διαρθρωτικά μέτρα, πολεμιέται με στείρες φορομπηχτικές λογικές, υπογραμμίζει το ΕΕΘ.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν την συμπάθεια και την υποστήριξη μας. Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους ενέταξε στις τάξεις στις οποίες επιτίθεται, δεν τους βάζει στο απυρόβλητο! Τους καλούμε να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε πρόσθετά προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές τάξεις. Το ΕΕΘ, ως φορέας έκφρασης των Επαγγελματιών τονίζει ότι ο αγώνας των αγροτών, όπως και κάθε αγώνας θα δικαιωθεί μόνο εάν υπάρχει η υποστήριξη της κοινωνίας. Και αυτήν την υποστήριξη δεν μπορούν να την πάρουν ταλαιπωρώντας άλλους πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Την φορομπηχτική επίθεση που πρόσφατα δέχθηκαν οι αγρότες την δέχεται η τάξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εδώ και χρόνια. Έτσι, δεν είναι τίμιο και δίκαιο να ταλαιπωρούνται συνάδελφοι μας λόγω κινητοποιήσεων, από τις οποίες θα πρέπει να ταλαιπωρούνται μόνο τα μέλη της Κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.