Skip to main content

Ήλιος με δόντια στη Θεσσαλονίκη ανήμερα την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια. Χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες, Κρήτη και Εύβοια.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του Νέου Έτους, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή, αλλά με τον παγετό και το τσουχτερό κρύο να μην αποχωρούν.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αναλυτικότερα, στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις εκδηλώθηκαν στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη: Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 (μείον 8) έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού, κατά περιόδους, τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.