Skip to main content

Εικοσιδύο συλλήψεις και 17 βεβαιώσεις παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Σε 22 συλλήψεις και 17 βεβαιώσεις παραβάσεων προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σε 22 συλλήψεις και 17 βεβαιώσεις παραβάσεων προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, κατα τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, συνελήφθησαν :

  • Τέσσερα άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

  • Δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

  • Έξι άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 51χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και 11 μηνών, για φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

  • Δύο άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
    Ειδικότερα, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες 23χρονος, για κλοπή χρημάτων από ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Επανομής.
    Την ίδια μέρα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω  από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 37χρονος , διότι διέρρηξε δύο σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του Ευόσμου, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε δύο μπαταρίες και ένα ραδιοcd. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

  • Ένα άτομο, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Επίσης, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Γιαννιτσών καθώς και σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων και μία παράβαση για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.