Skip to main content

Οικονόμου: Προσχεδιασμένη η επίθεση από «ομάδα κομάντος»

Οι δέκα κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν ήταν καταδρομική ομάδα, που έδρασε βάσει σχεδίου, τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ξυλοδαρμός μου στα Εξάρχεια έγινε βάσει σχεδίου από «ομάδα κομάντος», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Ο βουλευτής, που δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τρίτης ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, καθώς όπως σημείωσε τα τελευταία δέκα χρόνια κυκλοφορεί στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το γραφείο του, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

«Τι έγινε ξαφνικά χθες; Μου κάνει εντύπωση», είπε μιλώντας στον Real FM, μιλώντας για ομάδα «κομάντος. «Οι δέκα καταδρομείς κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν, δεν ήταν ο κόσμος, δεν ήταν πολίτες που έχουν αντιρρήσεις με εμένα. Ήταν καταδρομική ομάδα, έδρασε βάσει σχεδίου», τόνισε ακόμη, ενώ ανέφερε ότι αφού του επιτέθηκαν, οι δράστες «φώναξαν μπροστά σε όλους ότι αν ξαπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Σε ερώτηση για το ποια εκτιμά ότι ήταν τα κίνητρα των δραστών, απάντησε ότι «Ηθελαν να κατοχυρωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι στα Εξάρχεια δεν θα μπαίνουν άνθρωποι που δεν θα παίρνουν διαβατήριο από αυτούς τους τραμπούκους».

Πάντως, αν και εμμέσως παραδέχθηκε ότι φοβάται, τόνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τα Εξάρχεια. «Εκεί είναι το γραφείο μου, δεν πρόκειται να... μεταναστεύσω. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι τόσο ατρόμητος και δεν θα υπολογίσω όλες τις παραμέτρους. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε μία διαδικασία στην οποία ο καθένας με έναν αυταρχικό και γκανγκστερικό τρόπο βγάζει διαταγές απαγόρευσης διέλευσης σε μία περιοχή. Δεν πρέπει να το δεχθεί η ίδια η κυβέρνηση αυτό», τόνισε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη Πολιτεία, προκειμένου να παύσει να είναι «άβατο» τα Εξάρχεια.  

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε και τα βέλη του εναντίον του Θανάση Παπαχριστόπουλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι «η βία φέρνει βία», αναφορικά με την επίθεση.  

«Δεν έγινε επεισόδιο με πολίτες με καθαρό το πρόσωπο, με ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μου μιλάμε για κουκούλες και κράνη. Αν θεωρεί ότι αυτοί εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα και αυτοί είναι οι πεινασμένοι που πήραν κουκούλες και κράνη, να πάει να τους εκπροσωπήσει», είπε ο κ. Οικονόμου, σχετικά με το αν αυτά τα περιστατικά βίας οφείλονται και στην κρίση και το μνημόνιο.

«Αν ο Παπαχριστόπουλος και οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν μεν την επίθεση, αλλά λένε ότι είναι ο λαός της κουκούλας και του κράνους, που χτυπούν ανελέητα, τότε να τους χαίρονται», συμπλήρωσε ακόμη.