Skip to main content

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τις εξεταστικές ως αντίμετρο στις περικοπές

Η περίοδος των δύο τελευταίων ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο μιας εξεταστικής επιτροπής, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τις Εξεταστικές Επιτροπές σαν το μοναδικό "αντίμετρο" που μπορεί να προσφέρει προς την κοινή γνώμη έναντι των ατελείωτων μέτρων περικοπών συντάξεων και εν γένει εισοδημάτων που προκαλεί η κυβερνητική ανικανότητα» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «η περίοδος των δύο τελευταίων ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί υπό τον έλεγχο μιας εξεταστικής επιτροπής δεδομένου ότι, πέραν των άλλων, έχουν ήδη αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη προς τη Βουλή φάκελοι δικογραφίας που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο».

Ο Βασίλης Οικονόμου αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση καθυστερεί συνειδητά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης» και υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης αυξάνει το λογαριασμό και οδηγεί τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα».

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Βασίλης Οικονόμου εξηγεί πως «η πρωτοβουλία Μητσοτάκη είχε ως στόχο να αναδείξει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία με την οποία η ΝΔ συνομιλεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις».