Skip to main content

Οικονομική στήριξη από ΟΤΘ για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού, μετά την πρόσφατη απόφαση της Hellenic Seaways για τη διακοπή της σύνδεσης.

Την απόφαση να στηρίξει ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βόρειων Σποράδων για τα επόμενα δύο χρόνια, πήρε, όπως γνωστοποίησε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μετά την πρόσφατη απόφαση της Hellenic Seaways για τη διακοπή της.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες είχε επανέλθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία καλοκαίρια (2016 και 2017) αλλά, για φέτος, η εταιρεία αποφάσισε να τη σταματήσει, καθώς την έκρινε οικονομικά ασύμφορη.

Μάλιστα, για το θέμα υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, συνομίλησαν τηλεφωνικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επανέλθει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-βόρειων Σποράδων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν συνάντηση με στόχο να καθορίσουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Μετά την απόφαση του ΟΤΘ, το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το ποσό και ο τρόπος που θα δοθεί, αν βέβαια, κάποια εταιρεία εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δρομολόγιο.