Skip to main content

Οικονομική ατασθαλία στο ωδείο Πολυκάστρου οδηγεί σε δίκη 17 άτομα

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά ύψους 551.826 ευρώ, για το επίδικο χρονικό διάστημα στη δημοτική επιχείρηση.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης 17 άτομα παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για οικονομικές ατασθαλίες στο δημοτικό ωδείο Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, υπάλληλοι, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης που διηύθυναν το ωδείο, στη χρονική περίοδο 2008 - 2011.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κακουργηματικής απιστίας, της υπεξαίρεσης, της απλής απιστίας και της συνέργειας στην υπεξαίρεση, κατά περίπτωση. Οι παραπάνω φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά ύψους 551.826 ευρώ, για το επίδικο χρονικό διάστημα, στη δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφορικής Δήμου Πολυκάστρου".

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, «ο καλλιτεχνικός διευθυντής έπαιρνε τα δίδακτρα που πλήρωναν οι γονείς των μαθητών αλλά δεν έκοβε αποδείξεις μεγαλύτερες των 1500 ευρώ ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έδινε καθόλου καθόλου αποδείξεις, όπως διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική έρευνα».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, «συμπλήρωνε ο ίδιος τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών των μουσικών εμφανίζοντας ότι τους πληρώνει με 17 ευρώ/ώρα ενώ τους κατέβαλε 7 ευρώ/ώρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τρεις καθηγητές μουσικής φαίνονταν ότι είχαν πάρει χρήματα ενώ δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στο ωδείο». Τέλος, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, προέκυψαν και εικονικές αγορές οργάνων.