Skip to main content

Εικονικά τιμολόγια για νοθευμένο ελαιόλαδο σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη

Κατά τον έλεγχο σε εταιρεία με αντικείμενο γενικό εμπόριο τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η έκδοση οχτώ εικονικών τιμολογίων

Έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Οικονομική Αστυνομία.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά τον έλεγχο σε εταιρεία με αντικείμενο γενικό εμπόριο τροφίμων, διαπιστώθηκε η έκδοση οχτώ εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 2.379,78 ευρώ, που αφορούσε πώληση 780 λίτρων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Όπως προέκυψε από εργαστηριακό έλεγχο, το ελαιόλαδο ήταν νοθευμένο με ξένη λιπαρή ύλη ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση φορολογικών διαδικασιών.

Στην Αττική σε «εστιατόριο-καφέ μπαρ» διαπιστώθηκε να μην έχουν εκδοθεί σε οκτώ περιπτώσεις τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης, σε «καφέ-σνακ μπαρ» διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Για τις περιπτώσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr  & financialpolice@hellenicpolice.gr  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες.