Skip to main content

Εικόνες καταστροφής στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ (φωτο+vid)

Μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, περίπου 50 νεαρά άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην Πολυτεχνική Σχολή

Εικόνες καταστροφής επικρατούν στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τις συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, περίπου 50 νεαρά άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην Πολυτεχνική Σχολή και τη χρησιμοποίησαν ως οχυρό, απ'όπου επιτίθεντο στις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά στο Παλαί ντε Σπορ, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Ακόμη, κατέβασαν έδρανα και άλλα υλικά από το κτήριο της Πολυτεχνικής, τα έβγαλαν στον δρόμο μπροστά στην είσοδο της Σχολής και τους έβαλαν φωτιά, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Το κτήριο της Σχολής μοιάζει βομβαρδισμένο, με ανυπολόγιστες ζημιές τόσο σε δομικά υλικά όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παντού υπάρχουν σπασμένα τζάμια, το θυρωρείο έχει παραβιαστεί, λείπουν πλακάκια από τα δάπεδα, οι πυροσβεστικές φωλιές έχουν ανοιχτεί, ενώ σε όλους τους τοίχους είναι γραμμένα συνθήματα με μπογιές και σπρέι.

Τέλος, υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια σε όλους τους διαδρόμους και τις αίθουσες της Σχολής, ενώ η μυρωδιά του καπνού και των καμμένων υλικών είναι αισθητή τόσο μέσα όσο και έξω από το κτήριο.