Skip to main content

Εικόνες καταστροφής στη Σκόπελο – Προβλήματα και στη Ρόδο

Στη Σκόπελο, ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη νύχτα το νησί με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οχήματα από χείμαρρους και να βρεθούν στη θάλασσα.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Στη Σκόπελο, ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη νύχτα το νησί με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οχήματα από ορμητικούς χείμαρρους και να βρεθούν στη θάλασσα ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ήταν αδύνατη η κίνηση σε μεγάλο τμήμα του λιμανιού και των γύρω δρόμων ενώ σε ορισμένα ορεινά σημεία της Σκοπέλου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στη Ρόδο το αεροδρόμιο «Διαγόρας» έκλεισε εκτάκτως λόγω λακκούβας που προκλήθηκε από την βροχή στον διάδρομο προσγείωσης. Το κλείσιμό του κρίθηκε αναγκαίο, λόγω της τεράστιας λακκούβας μήκους οκτώ μέτρων που άνοιξε στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης όπου εμποδίζει την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών.