Skip to main content

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ίμβρο

Ο πατριάρχης τόνισε ότι ο «κ. Μητσοτάκης ετίμησε με την παρουσία του την ταπεινή μας γενέτειρα και αισθάνομαι διπλά και τριπλά ευτυχής».

Έντονα συγκινημένοι ήταν οι ομογενείς της Ίμβρου την Τρίτη κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Σημειώνεται ότι το 2001 είχαν απομείνει 170 Έλληνες στο νησί από 10.000 και τώρα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τους 500.

Η επίσκεψη ελλήνων αξιωματούχων στην Ίμβρο, του προέδρου της ΝΔ και του έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Πέτρου Μαυροεϊδή, αλλά και του Ίμβριου κ. Βαρθολομαίου, προκάλεσε τη χαρά των ομογενών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι «στην Ίμβρο στη γενέτειρα μου αισθάνομαι πάντοτε ευτυχής και συγκινημένος θυμούμαι τα παιδικά μου χρόνια τα νεανικά μου χρόνια τη φοίτηση μου στο δημοτικό σχολειό και στην κεντρική σχολή της Ίμβρου, κάθε φορά που επιστρέφω αισθάνομαι ότι αναγεννιέμαι και ανανεώνομαι». Ο πατριάρχης τόνισε ότι ο «κ. Μητσοτάκης ετίμησε με την παρουσία του την ταπεινή μας γενέτειρα και αισθάνομαι διπλά και τριπλά ευτυχής».