Skip to main content

Ικανοποιημένοι και οι δύο...

Στα επιτελεία, τόσο του Κ. Καραμανλή όσο και του Γ. Παπνδρέου δηλώνουν κερδισμένοι από την τηλεμαχία. Ο καθένας για τον εαυτό του θεωρεί ότι εξέπεμψε το ορθό μήνυμα και έθεσε το δίλημμα που τον συμφέρ

Ικανοποιημένοι από τον τελικό απολογισμό του χθεσινού ντιμπέιτ δηλώνουν στενοί συνεργάτες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί θεωρούν ο καθένας για τον εαυτό του ότι εξέπεμψαν τα σωστά μηνύματα καθαρά και έδωσαν με σαφήνεια το στίγμα της διαφορετικότητας τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιτελείς τόσο του Μαξίμου όσο και της Ιπποκράτους είναι ικανοποιημένοι επειδή θεωρούν ότι τέθηκε σωστά από την πλευρά τους το δίλημμα αυτών των εκλογών: ΓΙα τον μεν Κώστα Καραμανλή αυτό περιγράφεται στο "υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα" με πυλώνες είτε τις θολές εκθέσεις ιδεών για την οικονομία, που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, είτε τις σκληρές και αντιδημοφιλείς δικές του προτάσεις.


Για τον δε Γιώργο Παπανδρέου το δίλημμα είναι είτε παραμονή στο σημερινό πολιτικό καθεστώς της παρακμής, όπως το περιέγραψε είτε φυγή προς τα εμπρός με τη δική του δυναμική, αξιοπιστία και οραματική πολιτική.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, μετά το ντιμπέιτ ότι ο πολίτης είδε καθαρά το διακύβευμα αυτών των εκλογών, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά "ούτε σήμερα ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου ούτε μία πρόταση, ούτε ένα συγκεκριμένο μέτρο". Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. σημείωσε επίσης ότι ο Κ. Καραμανλής είναι διατεθειμένος να τροποποιήσει το πρόγραμμά του προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμη ντιμπέιτ, όπως άλλωστε ζήτησε στο κλείσιμο του χτεσινού.
Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του δήλωσε ότι το θέμα έχει κλείσει και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε τη διαφορά αλλά και το διακύβευμα αυτών των εκλογών.


Το σημερινό πρόγραμμα
Σε ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Δ. στην Αλεξανδρούπολη θα μιλήσει απόψε (7.30 μ.μ.) ο πρωθυπουργός, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προεδρεύσει σε Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το περιβάλλον, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της αντίστοιχης διαδικασίας του ΟΗΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα θα περιοδεύσει στο Πέραμα και το απόγευμα θα μιλήσει στο Περιστέρι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στη Χαλκίδα, ενώ το κόμμα του θα παρουσιάσει τις απόψεις του για τη δημόσια διοίκηση.
Στην Άρτα θα περιοδεύσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το μεσημέρι στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής θα παρουσιαστεί από τη Singular το νέο σύστημα συλλογής και δημοσιοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
   



 

Business Story
Off