Skip to main content

Ικανοποιημένη η ΕΕ για το Βρετανικό σχέδιο λιτότητας

Την ικανοποίησή της για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Βρετανία εξέφρασε η ΕΕ, εκτιμώντας ότι το σχέδιο λιτότητας ακολουθεί τις συστάσεις της Ένωσης.
Tην ικανοποίησή της για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Βρετανία εξέφρασε η ΕΕ, εκτιμώντας ότι το σχέδιο λιτότητας της ακολουθεί τις συστάσεις της Ένωσης για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της, το οποίο διογκώθηκε από την κρίση.

«Το σχέδιο εξυγίανσης που περιγράφεται στον έκτακτο προϋπολογισμό τις 22 Ιουνίου είναι απολύτως σύμφωνο με τις συστάσεις του Συμβουλίου (των κρατών της ΕΕ) του Δεκεμβρίου του 2009», αναφέρει ανακοίνωση της ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αν αυτά εφαρμοστούν, όπως αναμένεται, τα ανακοινωθέντα μέτρα θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Βρετανίας προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της εντός των ευρωπαϊκών ορίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρχές είχαν ενεργήσει σύμφωνα με τις συστάσεις. «Οι σημερινές οικονομικές περιστάσεις απαιτούν τη δημοσιονομική εξυγίανση, προσέχοντας όμως να μην καταπνίξει την οικονομική ανάκαμψη. Οι δημοσιονομικοί στόχοι που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι με αυτή τη στρατηγική», σημείωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.