Skip to main content

Ικανοποίηση στην Eldorado Gold για τις χθεσινές αποφάσεις του ΣτΕ

Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζει η Eldorado Gold.

Με ικανοποίηση υποδέχεται η Eldorado Gold τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με τις οποίες κρίνεται νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα η παραχώρηση στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ", τμημάτων δημοσίου δάσους συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις "Σκουριές" και "Μαντέμ Λάκκος" του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική (περισσότερα εδώ).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, «οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα».

«H Eldorado Gold βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήτοι το ανώτατο Ελληνικό δικαστήριο για ζητήματα διοικητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, εξέδωσε δυο αποφάσεις οι οποίες αφορούν την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α. Ε., θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα. Αμφότερες οι αποφάσεις, υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, σχετίζονται με τα δικαιώματα χρήσης δασικών εκτάσεων και προόδου εργασιών για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος εξόρυξης χρυσού/χαλκού της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη Β. Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, δήλωσε: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα. Πλέον η Eldorado θα μπορέσει να επιταχύνει τις δραστηριότητές της σε σχέση με την επένδυση στις Σκουριές, με απόρροια νέες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες απασχόλησης για Έλληνες εργαζομένους και αυξημένα οφέλη –με καταβολή φόρων– στο ελληνικό δημόσιο. Η εξορυκτική δραστηριότητα εξάλλου αποτελεί έναν από τους κλάδους που μπορούν να συνδράμουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να στηρίξουν την επιστροφή στην ανάκαμψη».