Skip to main content

Ικανοποίηση Μακρόν για τη συμφωνία Μέρκελ-SPD στη Γερμανία

Οι όροι της συμφωνίας είναι ευνοϊκότεροι για το ευρωπαϊκό σχέδιο από ό,τι ήταν σε προηγούμενες απόπειρες, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Χαρούμενος και ικανοποιημένος» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την επί της αρχής συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μεταξύ των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), τονίζοντας ότι οι προσωρινοί όροι της συμφωνίας είναι καλοί για την Ευρώπη.

'Επειτα από μήνες διερευνητικών συνομιλιών την Παρασκευή το πρωί η Μέρκελ και το SPD κατέληξαν σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

«Είχαμε σήμερα το πρωί καλά νέα από την άλλη όχθη του Ρήνου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος ότι η καγκελάριος Μέρκελ είναι σε θέση να προχωρήσει προς τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού την οποία αναμένει όλη η Ευρώπη και ιδιαιτέρως η Γαλλία», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι όροι της συμφωνίας είναι ευνοϊκότεροι για το ευρωπαϊκό σχέδιο από ό,τι ήταν σε προηγούμενες απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης στα τέλη του περασμένου έτους, πρόσθεσε.