Skip to main content

Με ύφεση 1,1% κόντρα στις εκτιμήσεις έκλεισε το δ' τρίμηνο του 2016

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το δ' τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%.

Επιδείνωση εμφάνισε η πορεία του ΑΕΠ το δ΄τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,1% το δ' τρίμηνο του 2016 έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το δ' τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το δ'  τρίμηνο 2016 παρουσίασε μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το δ' τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 0,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Οι διαφορές είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί κυρίως λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.