Skip to main content

Ιερώνυμος για το Σκοπιανό: Να είμαστε έτοιμοι για δύσκολες καταστάσεις

Ο Ιερώνυμος έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων «το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πολλά πράγματα.

Την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγες ώρες πριν συνεδριάσει για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο κ. Ιερώνυμος μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, με τις δηλώσεις του μπήκε στην ουσία του προβλήματος, θέτοντας το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων «το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα. Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις».

Με αυτούς του προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στην θέση της η Εκκλησία για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος.

Όπως αναμένεται στη συνεδριάσει θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών μετά και τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.