Skip to main content

Ιερώνυμος για συνάντηση με Γαβρόγλου: Είπαμε πολλά και καλά

Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στον αρχιεπίσκοπό ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία αναφορικά με το θέμα των Θρησκευτικών.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών συζήτησαν μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. 

Ο κ. Γαβρόγλου υποσχέθηκε αναφορικά με το θέμα ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία, στο πλαίσιο της λειτουργίας και των ειδικών επιτροπών Πολιτείας - Εκκλησίας που έχουν συσταθεί με κοινή απόφαση.

Εξάλλου, το ζήτημα των θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 23-24 Νοεμβρίου.

Και οι δύο άντρες δήλωσαν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας ενώ επιπλέον, ότι πέραν των απόψεων αντάλλαξαν και βιβλία.

«Είπαμε πολλά και καλά», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τον χαρακτηρισμό της πρώτης επίσημης συνάντησής τους, παρουσία και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή.