Skip to main content

Ίδρυση Πανεπιστημίου στα Τρίκαλα προτείνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του νομού

Την ίδρυση στην πόλη των Τρικάλων ενός πολυπολιτισμικού Πανεπιστημίου προτείνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του νομού υποστηρίζοντας ότι πρέπει όλοι οι φορείς της περιοχής να ενώσουν τις δυνάμεις τους γι
Την ίδρυση στην πόλη των Τρικάλων ενός πολυπολιτισμικού Πανεπιστημίου προτείνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του νομού υποστηρίζοντας ότι πρέπει όλοι οι φορείς της περιοχής να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τελεσφορήσει η συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Μάλιστα, οι ΕΒΕ κάλεσαν ήδη το Επιμελητήριο Τρικάλων να συντονίσει τη διαδικασία διεκδίκησης του Πανεπιστημίου από την πολιτεία. Σύμφωνα με την πρόταση των επαγγελματοβιοτεχνών, το πολυπολιτισμικό Πανεπιστήμιο μπορεί να περιλαμβάνει Τμήματα Θεολογίας, Κοινωνικών Σπουδών, Καλών Τεχνών, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων, κ. Ευάγγελος Αγγελάκης, υποστηρίζει ότι η ίδρυση του Πανεπιστημίου μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με το νομό Καρδίτσας. Προσθέτει, δε, ότι τα οφέλη που θα προκύψουν για τη Δυτική Θεσσαλία θα είναι σημαντικά, καθώς μπορεί να δοθεί ώθηση στην τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ενώ οι φοιτητές θα αποτελέσουν σημαντική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά.