Skip to main content

Ιδρύει νέο κόμμα ο Αλαβάνος

Ο Αλέκος Αλαβάνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να ιδρύσει νέο κόμμα, «για να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα, αφού τα υπάρχοντα σχήματα δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που ευαγγελίζεται η Αριστερά».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να ιδρύσει νέο κόμμα, «για να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα, αφού κατά τον ίδιο τα υπάρχοντα σχήματα δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που ευαγγελίζεται η Αριστερά».

Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε ελπίδα για τη χώρα τη δυνατότητα να σημειωθεί μια ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ώστε να γίνουν στη συνέχεια εθνικές εκλογές.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» χαρακτήρισε καρικατούρα το νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι έχουν γελοιοποιήσει τον «Καλλικράτη». Τόνισε, δε, ότι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, αν δεν έχει τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα να συγκρουσθεί με την κυβέρνηση, θα είναι απλώς ένας διοικητικός υπάλληλος

Εξάλλου, εξέφρασε την εντύπωσή του, γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε κατά τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, αυτό που προβληματίζει τους διεθνείς αναλυτές, δηλαδή αν πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Τέλος, ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τεράστιες πιέσεις, απολύσεων, περιορισμούς εισοδημάτων και μια γενικότερη ανασφάλεια.