Skip to main content

Επεισόδια στην Ειδομένη: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν 300 άτομα

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν έως το απόγευμα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη, εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της γειτονικής χώρας ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Έως το απόγευμα παρέμεναν μπροστά στον φράχτη περίπου 200 πρόσφυγες, ενώ συνεχίζεται η ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αρχές της ΠΓΔΜ.