Skip to main content

Ιδιωτική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ξεναγήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ενημερώθηκε για τις δράσεις της. Ποιοι τον συνόδευαν.

Εκτενέστατη ενημέρωση από τους επικεφαλής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην ανατολική Θεσσαλονίκη είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ίδρυμα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και την έρευνα στον αγροτικό τομέα.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι άλλωστε πρότυπο στο συγκεκριμένο τομέα κι από τα λίγα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρέχει αγροτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, συνδυάζοντας τη λογική της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με την αγροτική ανάπτυξη, έρευνα, καινοτομία και παραγωγή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά το έργο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς υπάρχει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν επίσης από από την τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και τους αναπληρωτές της, Γιώργο Στύλιο και Γιάννη Αντωνιάδη, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γραμματέα Αγροτικών Φορέων του κόμματος, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Μακάριο Λαζαρίδη, την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά και τον πρώην γενικό γραμματέα, Δημήτρη Μελά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο πρόεδρος και οι διευθυντές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παρουσίασαν στην αντιπροσωπία της ΝΔ, με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη, τις θέσεις τους για την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου, τις τάσεις τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τις δράσεις του ιδρύματος, τόσο σε παραγωγικό επίπεδο, όσο και σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές στη Voria.gr, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καινοτόμα προϊόντα που μπορεί να παράγει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για τις καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, για τα πρότυπα προϊόντα και έθεσε ως προτεραιότητά του την προώθηση «εμβληματικών προϊόντων» κάθε περιοχής, ώστε μέσω καλών αγροτικών πρακτικών να πάρει μπροστά η αγροτική οικονομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενδιαφέρθηκε για τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, με εξαγωγικό πρόσημο, ενώ έλαβε ως δώρο ένα καλάθι με προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που αποτελούν πρότυπο ανάδειξης τόσο της ποιότητας, όσο και της εντοπιότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους αμπελώνες και τις άλλες καλλιέργειες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ είδε από κοντά τα εκπαιδευτήρια και το κολλέγιο Περρωτής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε σε ιδιωτική επίσκεψη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στη Θεσσαλονίκη από χτες το βράδυ. Για τις χτεσινές συναντήσεις και επαφές του δεν έγινε κάτι γνωστό, καθώς ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε, ενώ και σήμερα απέφυγε την παρουσία δημοσιογράφων στην επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε στις 13.00' για την Αθήνα, όπου το απόγευμα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.