Skip to main content

Ίδιοι οι όροι του ΔΝΤ με της ΕΕ, τονίζει ο Παπακωνσταντίνου

«Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το ΔΝΤ έρχεται εδώ για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο υπουργός Οικο
«Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το ΔΝΤ έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν κρίνει το σύνολο της πορείας του ΔΝΤ, την οποία χαρακτήρισε ως μη μονοδιάστατη με επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά κρίνει τις προτάσεις που κάνει για την Ελλάδα, οι οποίες δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου στη συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ υπάρχει μια απλή κοινή προσέγγιση ότι η Ελλάδα πρέπει τα επόμενα χρόνια να μειώσει δραστικά το έλλειμμα, να ελέγξει το δημόσιο χρέος και να κάνει όλες τις διαρθρωτικές προσαρμογές, ώστε να υπάρξει μια πιο ανταγωνιστική οικονομία.

Ο υπουργός καταλήγει στη δήλωσή του ότι αυτή η κοινή προσέγγιση είναι μια κατεύθυνση στην οποία παρατάσσεται και η κυβέρνηση και μεταφράζεται με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των συναντήσεων με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ.