Skip to main content

Ειδική αστυνομική υπηρεσία για την αντιμετώπιση ανομίας στο Μενίδι

Οι επιχειρήσεις θα εστιάζονται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες», όπως τις παρουσίασαν στη σημερινή συνάντηση ο δήμαρχος και παράγοντες που τον συνόδευαν

Μια ειδική υπηρεσία στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΤΑΕ), που φτιάχτηκαν για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη εγκληματικότητα στο νησί, θα είναι η αιχμή του δόρατος, για την Αστυνομία, στο Μενίδι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αυτό προβλέπει εκτός των άλλων η δέσμη μέτρων που καταρτίστηκε έπειτα από ολονύκτια επεξεργασία όλων των δεδομένων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, προκειμένου να χτυπηθεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα, που έχει γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων των Αχαρνών και έχει μετατρέψει σε καζάνι που βράζει την περιοχή, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την περασμένη Πέμπτη, από αδέσποτη σφαίρα.

Για τη δέσμη μέτρων ενημερώθηκαν σήμερα, από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός και αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο βασικός κορμός των μέτρων ανακοινώθηκε αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων του δήμου, η εφαρμογή τους φαίνεται πως θα είναι άμεση.

Σε ότι αφορά την νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το Αρχηγείο είναι ένα ειδικό Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δυτικής Αττικής, με έδρα τις Αχαρνές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια «οργανωτική δομή σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική», η οποία συγκροτείται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα έχει ως αποστολή την οργάνωση και υλοποίηση συνεχών και στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση στο Μενίδι και στο μέλλον σε όλη την Δυτική Αττική.

Στο Μενίδι οι επιχειρήσεις θα εστιάζονται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» του δήμου, όπως τις παρουσίασαν στη σημερινή συνάντηση ο δήμαρχος και οι παράγοντες που τον συνόδευαν.

Αυτές είναι οι οικισμοί Αγία Σωτήρα, 'Αγιος Δημήτριος, Αυλίζα, Χαραυγή, Στρατόπεδο Καποτά και οδός Κύπρου, ενώ θα επεκταθούν όπου προκύπτει πρόβλημα και με βάση πληροφορίες που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται η νέα υπηρεσία.