Skip to main content

Φέρνοντας αέρα Louis Vuitton σε μικρά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης

Ο 30χρονος σχεδιαστής ALEXQUISITE παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με χειροποίητες δερμάτινες τσάντες που φτιάχνονται αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή με χειροποίητες τσάντες παρουσιάζει ο Έλληνας textile & leather goods σχεδιαστής, ALEXQUISITE, κατά κόσμον Αλέξανδρος Κοτούλας.

Ο 30χρονος σχεδιαστής, που γεννήθηκε στην Καστοριά, μετά από σπουδές στη Θεσσαλονίκη και την Ολλανδία και μετεκπαίδευση ενός έτους στο handbag design τμήμα, στον οίκο της Louis Vuitton στο Παρίσι έκανε τη δική του συλλογή με τίτλο _ΟΝΕ.

Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει ιδιάιτερο χαρακτήρα καθώς έχει κατασκευαστεί στο χέρι από μικρά οικογενειακά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

«Εξειδικευμένοι τεχνίτες στην πόλη, με δεκαετίες εμπειρίας και γνώσης στα χειροποίητα δερμάτινα είδη, έχουν επενδύσει χρόνο και πάθος για ένα εντυπωσιακο αποτέλεσμα. Με προσήλωση, υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια, πολυτελή υλικά μεταμορφώνονται σε αντικείμενα “τέχνης” καθημερινής χρήσης», τονίζει ο σχεδιαστής.

Για τις ανάγκες της σειράς _ONE, ο δημιουργός συνεργάστηκε με τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια. «Δυστυχώς στον χώρο του δέρματος υπάρχουν πλέον πολύ λίγοι νέοι άνθρωποι. Στη Θεσσαλονίκη όμως έχουμε πολλούς τεχνίτες μεγαλύτερους σε ηλικία και με μεγάλη εμπειρία» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνεργασία αυτή μεταξύ ένός νεαρού δημιουργού με καινούριες ιδέες και ανθρώπων που γνωρίζουν την παράδοση του δέρματος από πρώτο χέρι.



Η συλλογή

Το σχεδιαστικό ενδιαφέρον του σχεδιαστή στρέφεται σε τέσσερα βασικά κομμάτια για τη σύγχρονη γκαρνταρόμπα τόσο της γυναίκας όσο και του άνδρα: backpack, shopping bag, crossbody και θήκη laptop.

Κατασκευασμένες εξ’ολοκλήρου από δέρμα, οι χειροποίητες τσάντες παρουσιάζονται αρχικά σε 4 χρωματικούς συνδυασμούς, καθώς και σε έναν μικρό αριθμό limited edition items με εξωτικά δερματα και γούνα.

Όπως αναφέρει ο σχεδιαστής, ο αφαιρετικός σχεδιασμός των τελικών προϊόντων προέκυψε μετά από μήνες πειραματισμών και δοκιμών με στόχο να εξαλειφθούν περιττά διακοσμητικά στοιχεία, στοχεύοντας σε μια σειρά που αποπνέει πρωτότυπία, διακρτιτική πολυτέλεια αλλα κυρίως διαχρονικότητα.