Skip to main content

Ηχηρότατες απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής

Ηχηρές οι απουσίες στη νέα Βουλή: Εκτός οι Βερναρδάκης,Κυρίτσης, Πιπιλή, Ντινόπουλος, Στυλιανίδης, Ορφανός, Κουίκ, Δήμας - «Παίζεται» του Χρυσοχοΐδη

Κραυγαλέες είναι οι απουσίες από τη σύνθεση του νέου ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Στον αντίποδα, από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι Φωτεινή Πιπιλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Ορφανός.

Από το ΚΚΕ δεν εκλέγονται ο Σπύρος Χαλβατζής και η Ελένη Γερασιμίδου, ενώ από το Ποτάμι εκτός Βουλής μένουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκτός μένουν ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πάντως, ο πρώην υπουργός ενδέχεται να εκλεγεί εάν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Αχαΐας και όχι της Β' Αθηνών.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός μένουν ο Τέρενς Κουίκ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τέλος, εκτός Βουλής μένουν τα πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Λαπαβίτσας.