Skip to main content

Αναταράξεις στη ΝΔ για την ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη

Σε μία ηχηρή παρέμβαση του ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαφώνησε με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Αναταράξεις προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με ενέργειες που προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Σε μία ηχηρή παρέμβαση του ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος διαφώνησε με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ φάνηκε να διαφωνεί και με κεντρικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Μεϊμαράκης διαμήνυσε ότι δεν προσυπογράφει έναν πόλεμο σε όλα τα πεδία με την κυβέρνηση. «Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές [...] Το σύνθημα 'φύγετε' δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μένει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε επίσης ότι δεν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος. «Δεν έχω δει τον κ. Μητσοτάκη από την ημέρα της εκλογής του. Θέλω να έχω μια τακτική επαφή μαζί του, αλλά αυτό έγκειται στον ίδιο» είπε.

Ξεκαθάρισε, πως «έχω απόψεις για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως ο εκλογικός νόμος, η συνταγματική αναθεώρηση, η πορεία της χώρας, τα θέματα της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης», για τα οποία -όπως είπε- «και θα παρεμβαίνω».

Στη Λ. Συγγρού επικράτησε μεγάλη αναταραχή από τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ωστόσο, η επίσημη αντίδραση της ΝΔ, διά του εκπροσώπου Γιώργου Κουμουτσάκου, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να κινηθεί σε τροχιά ρήξης. «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώην πρόεδρος του κόμματος, εξέχον, κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Έχει γνώση και μεγάλη εμπειρα. Και η άποψή του είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του προέδρου του κόμματος είναι πάντα ανοιχτή» σχολίασε ο Γ.Κουμουτσάκος.