Skip to main content

Είχε συλλάβει τον Μαζιώτη ο αστυνομικός - δολοφόνος του ταξιτζή

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει

Σε αντιφάσεις έπεσε ο 30χρονος ειδικός φρουρός κατά την ανάκρισή του, σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί. Ο συλληφθείς άφησε και πολλά κενά στην κατάθεση του, γι' αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στον εντοπισμό του βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συλλάβει το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο 30χρονος ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά. Με το ίδιο όπλο που πριν από τρία χρόνια τραυμάτισε το Νίκο Μαζιώτη στην αιματηρή καταδίωξη στο Μοναστηράκι, χθες σκότωσε τον ταξιτζή στην Καστοριά.

Ο ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα μετάθεσης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκησης, μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη.

Είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.