Skip to main content

Είχε μετατρέψει την καφετέρια σε χώρο με παράνομα παιχνίδια

Η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας η οποία άνοιγε με τηλεχειριστήριο μπουτόν από υπάλληλο που βρισκόταν εσωτερικά

Στη σύλληψη ενός 65χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία καθώς το είχε μετατραψεί σε χώρο που διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε χθες στην Καλλιθέα, κατάστημα-καφετέρια, το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο όπου διεξαγόταν τα παράνομα τυχερά παίγνια και συνελήφθη ο 65χρονος ιδιοκτήτης.

Όπως προέκυψε, η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας η οποία άνοιγε με τηλεχειριστήριο μπουτόν από υπάλληλο που βρισκόταν εσωτερικά αυτού (face control), ενώ στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν κάμερες, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου προς αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές αρχές.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα που λειτουργούσε χωρίς άδεια, διαπιστώθηκε να διενεργούνται  παράνομα τυχερά παίγνια ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 57 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 3 server,
  • επιτραπέζια ρουλέτα συνδεδεμένη με 6 οθόνες αφής, τηλεόραση, κάμερα και 2 συσκευές καταγραφής,
  • 6 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μαζί με καταγραφικό και οθόνη

Από την περαιτέρω έρευνα στο κατάστημα εντοπίστηκαν, σε ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού, βαλιτσάκι με μάρκες και 13 τράπουλες και το χρηματικό ποσό των 889,00 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.