Skip to main content

Ιβιτς: Δέχομαι οποιοδήποτε πρόστιμο μου επιβληθεί

Ο Σέρβος μέσος, ήρεμος, μετανιωμένος και με απολογητική διάθεση, ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη χθεσινή ήττα, δηλώνοντας διατεθειμένος να αποδεχτεί οποιαδήποτε συνέπεια.
Ο Σέρβος μέσος, ήρεμος, μετανιωμένος και με απολογητική διάθεση, ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη χθεσινή ήττα, δηλώνοντας διατεθειμένος να αποδεχτεί οποιαδήποτε συνέπεια.

Η αποβολή του, άλλωστε, ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διευρύνει το σκορ και να φτάσει σε μία νίκη που δεν άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα ως το 58’. Ο Βλάνταν Ιβιτς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, τα έβαλε με τον εαυτό του, παραδέχτηκε το λάθος του και… πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σέρβου άσου:

Μία μέρα μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί.

«Αισθάνομαι χάλια. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί έκανα ζημιά στην ομάδα και θα ήθελα να μην ξαναγίνει ποτέ. Δεν ξέρω αν 11 με 11 θα κερδίζαμε, αλλά σίγουρα δε θα χάναμε 3-0 και σίγουρα δε θα είχε αυτή την εξέλιξη το παιχνίδι. Η πρώτη κίτρινη είναι μεγάλο λάθος, η δεύτερη ήταν πάνω στη φάση».

Τι έγινε στην αποβολή σου;

«Στη δεύτερη κίτρινη, πήγα για την μπάλα, πίστευα ότι θα την προλάβω, ο παίκτης του Ολυμπιακού την τσίμπησε και του βρήκα το πόδι. Την πρώτη κίτρινη δεν την συγχωρώ στον εαυτό μου. Ο διαιτητής έχει σφυρίξει φάουλ, είμαι πεσμένος κάτω, ο Ντουντού κλώτσησε επίτηδες τη μπάλα στο κεφάλι μου και πήγα προς τα πάνω του. Πήρα τσάμπα κάρτα και γι΄ αυτό δέχομαι οποιοδήποτε πρόστιμο, μου επιβάλει η διοίκηση. Αυτά πρέπει να τιμωρούνται και δέχομαι να γίνει η αρχή από μένα. Θα έλεγα ότι πρέπει η διοίκηση να μου ρίξει πρόστιμο. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, έκανα λάθος και είμαι έτοιμος να το πληρώσω».

Γενικά υπήρχαν νεύρα μέσα στο γήπεδο. Γιατί;

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, παίζεις εκτός έδρας, βλέπεις ότι το παιχνίδι το έχεις, είσαι καλύτερος μέσα στο γήπεδο, ξαφνικά βρίσκεται πίσω στο σκορ, βλέπεις κάποιες αποφάσεις του διαιτητή. Τα νεύρα, δυστυχώς, ανάβουν. Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι, να ελέγχουμε τον εαυτό μας γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχει μια ομάδα. Αυτό δεν συγχωρώ στον εαυτό μου».

Ο κόσμος, πάντως, είναι μάλλον ευχαριστημένος από την εμφάνιση…

«Ακούγεται αστείο όταν έχεις χάσει 3-0, αλλά ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, κάναμε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ, είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και πατούσαμε καλά μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά μέχρι το 55’. Αν δεν είχα αποβληθεί, θα το παλεύαμε καλύτερα»

Ο Σαλπιγγίδης είπε ότι πρέπει να σας σκοτώσουν και να βγάλετε αίμα για να πάρετε πέναλτι. Συμφωνείς;

«Αυτό που είπε ο «Σάλπι» είναι πολύ μεγάλη αλήθεια. Είπε αυτό, που σκεφτόμαστε και βλέπουμε όλοι μας. Αν δεις τις 11 αγωνιστικές, δεν έχουμε πάρει 5-6 πέναλτι και δεν ασχολείται κανένας. Ακόμη και στις τηλεόραση, δεν δείχνουν τις φάσεις κι όταν τις δείχνουν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο διαιτητής δεν έκανε λάθος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Είναι πολύ αστείο. Τι ζητάμε; Να μας δώσουν αυτά, που δικαιούμαστε»

Στην τηλεόραση φαίνεται πως είσαι κοντά στη φάση. Τι είδες;

«Στη φάση είμαι πίσω από τον Σαλπιγγίδη, ο διαιτητής είναι δίπλα μου και η φάση γίνεται μπροστά μας. Ο Σαλπιγγίδης πήρε το χώρο κι ο Παπαδόπουλος τον τραβάει, φαινόταν καθαρά από πίσω. Ο διαιτητής είναι δίπλα μου, ότι είδα, είδε. Μόλις πέφτει ο Σαλπιγγίδης, βλεπόμαστε για λίγο, το σκέφτεται δύο δευτερόλεπτα και λέει «παίζετε». Ήταν μπερδεμένος. Πέναλτι κι αποβολή κι αλλάζει το παιχνίδι».

Γενικά, τι αίσθηση σου άφησε ο χθεσινός ΠΑΟΚ;

«Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά μέχρι την αποβολή μου, το ξαναλέω. Αισθάνομαι πολύ χάλια γι΄ αυτό. Είναι η δεύτερη αποβολή μου σ΄ αυτό το γήπεδο κι αυτό με τρελαίνει, σ΄ αυτό το γήπεδο οποίο έχω δώσει και χαρές στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τη μια είσαι ήρωας, την άλλη κάνεις τέτοια λάθη. Λένε κάποιοι ότι δεν έχω υπομονή κι ότι δεν μπορώ να αντέξω την πίεση εκεί. Αυτοί, που τα λένε αυτά, είναι αστείοι. Αυτό έχω να πω».

Το σερί των νικών σταμάτησε. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον ΠΑΟΚ;

«Η ομάδα είναι ανεβασμένη και δεν έχει λόγο να μη συνεχίσει έτσι. Οι μεγάλες δυσκολίες πέρασαν για μας, τώρα ο ΠΑΟΚ έχει βρει το δρόμο μου. Στα πρώτα παιχνίδια, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας, ήταν ο εαυτός μας. Έτσι έγινε και πέρσι στο ξεκίνημα και μπορώ να δώσω εξήγηση γι΄ αυτό. Δεν ξέρω τι φταίει, έχουμε χάσει πάλι έδαφος, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει, έχουμε καλή ομάδα, αυτή η ομάδα έχει μέλλον, μπορεί να φτάσει ψηλά, εκεί που της αξίζει».