Skip to main content

Ιαπωνία: Πολιτικό σκάνδαλο πλήττει την εικόνα του Χατογιάμα

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μόνο εάν το απαιτήσει συντριπτικός αριθμός πολιτών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουκίο Χατογιάμα με αφορμή πολιτικό σκάνδαλο που εμπλέκει συνεργάτη του σε ύποπ
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μόνο εάν το απαιτήσει συντριπτικός αριθμός πολιτών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουκίο Χατογιάμα με αφορμή πολιτικό σκάνδαλο που εμπλέκει συνεργάτη του σε ύποπτη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο, υποκλινόμενος με δάκρια στα μάτια μπροστά στις κάμερες.

«Εάν ένας συντριπτικός αριθμός πολιτών απαιτήσει «Χατογιάμα παραιτήσου», τότε θα αισθανθώ ότι πρέπει να σεβασθώ τη φωνή του λαού, αλλά θα πράξω ό,τι μπορώ για να μην συμβεί αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο Γιουκίο Χατογιάμα δικαιολόγησε την απόφασή του να μην παραιτηθεί, αναφερόμενος στην επιθυμία που εξέφρασαν οι Ιάπωνες για αλλαγή, δίνοντάς του μία μεγάλη εκλογική νίκη στις 31 Αυγούστου απέναντι στους συντηρητικούς.

«Πολλοί άνθρωποι ζήτησαν αλλαγή της πλειοψηφίας και η πορεία της κυβέρνησης συνασπισμού δεν πρέπει να σταματήσει. Για τον λόγο αυτόν, αποφάσισα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψω τη θέση μου», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο