Skip to main content

ΗΑΕ: «Η οικονομία της χώρας είναι ηγιής»

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα μας επηρεάσει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του λαού μας και στους πόρους που διαθέτουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Η οικονομία της χώρας είναι υγιής», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ, ενώ την ίδια ώρα το χρέος του Ντουμπάι έχει αναστατώσει τις τοπικές χρηματαγορές.

«Πρέπει να διαβεβαιώσω όλο τον κόσμο ότι η οικονομία μας είναι υγιής και η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα μας επηρεάσει να διστάσουμε ή να οπισθοχωρήσουμε ή να απελπιστούμε. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του λαού μας και στους πόρους που διαθέτουμε», δήλωσε ο σεϊχης Χαλίφα σε ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής στα ΗΑΕ.

Η Dubai World ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι άρχισε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τράπεζες για την αναδιάρθρωση περίπου 26 δισ. δολ. του χρέους της.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έξι δισ. δολ. από το ποσό αυτό που αφορούν ισλαμικά ομολογιακά δάνεια, έχει στην κατοχή της η θυγατρική της Nakheel.

Εξάλλου, με μεγάλη πτώση άνοιξαν σήμερα τα χρηματιστήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για δεύτερη συνεχή ημέρα. Πτώση κατά 6,25% κατέγραψαν οι πρώτες συναλλαγές στο Ντουμπάι και αντίστοιχα 5,91% στο Αμπού Ντάμπι.

Τέλος, το χρηματιστήριο της Ντόχας στο εμιράτο του Κατάρ άνοιξε με πτώση 9%, με το δείκτη DMS να καταγράφει απώλειες τουλάχιστον 650 μονάδων πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7.000 μονάδων. Ο δείκτης DMS διαμορφώθηκε στις 6.533,80 μονάδες, μόλις 20 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών.

Σήμερα είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα για το χρηματιστήριο του Κατάρ μετά την ανακοίνωση στις 25 Νοεμβρίου των οικονομικών προβλημάτων του Ντουμπάι να αποπληρώσει χρέη ύψους 59 δισ. δολ.

Με πτώση 1,8% άνοιξε και το χρηματιστήριο στο Κουβέιτ.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ