Skip to main content

Η ζημιά που βρήκε τους Ισπανούς και η κατανόηση των ανόητων ιδεοληψιών

Η ζημιά που βρήκε τους Ισπανούς, η κατανόηση των ανόητων ιδεοληψιών, το νέο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά και μια χρήσιμη διαπίστωση.

Πόσες οκάδες μυαλό κουβαλούσαν οι προ- προ-παππούδες μας!... «Αρχή άνδρα δείκνυσι», είπαν. Και πόσο σοφό είναι. Τόσα χρόνια προσπαθώ να πείσω για την απάτη των τίτλων και των δήθεν προσωπικοτήτων των «προοδευτικών», και αμφιβάλλω αν έπεισα μερικούς. Μόλις τα συντροφάκια πήραν την εξουσία, έδειξαν την κενότητα της πολιτικής τους σκέψης, αλλά και την ανικανότητα διαχείρισης των πιο απλών θεμάτων.

Δεκάδες χρόνια στην αντιπολίτευση, εκ τους ασφαλούς αράδιαζαν μπούρδες (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι η καταλληλότερη) κερδίζοντας πόντους στο εκλογικό σώμα, που διαπίστωνε «τι ωραία που τα λένε». Βλακείες λέγανε, αλλά με κοινό ανεκπαίδευτο πολιτικά και με τα «προοδευτικά» Μέσα να κάνουν πλύση εγκεφάλου, η βλακεία φαντάζει σοφία, αν το περικάλυμμα είναι φανταχτερό.

Και παρακολουθεί τώρα ο κόσμος που στήριξε τις ελπίδες του σε αλλαγή της άρρωστης παλαιοκομματικής κατάστασης της μεταπολίτευσης, που ρύπαινε την ατμόσφαιρα, μόνο που η αλλαγή στα χέρια των Λεουτσάκων, Κωνσταντινοπουλαίων, Στρατούληδων και άλλων πρωταγωνιστών του θιάσου, έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, την Ελλάδα ακόμα πιο κάτω.

Θετικό στοιχείο φαίνεται να είναι η κατανόηση των ανοήτων ιδεοληψιών για ένα σύγχρονο κράτος και η γελοιοποίησή τους. Αν δεν γίνει αυτό, τότε τα θέλει ο κ&&&& μας.

Και το νέο σκάνδαλο για τα εξοπλιστικά που παίρνει σειρά για το δικαστήριο, έχει να κάνει με γερμανική εταιρία. Αυτά, τα γραφεία Τύπου της πρεσβείας και των προξενείων μας στην Γερμανία, κυκλοφορούν τις ειδήσεις στο γερμανικό κοινό; Η διαφθορά, είναι σαν ταγκό, θέλει δύο (ή περισσότερους).

Έχει πλάκα όμως η υπόθεση. Τα στοιχεία που μας δίνουν οι ανταγωνιστές των Γερμανών, βλέπουν ενοχή μόνον στην Γερμανία. Οι άλλες χώρες που μας γέμισαν με πανάκριβα σαπάκια, δεν έκαναν καμιά μαϊμουνιά; Τι κάνουν οι γερμανικές υπηρεσίες και δεν μας στέλνουν κι αυτές στοιχεία; Ή στέλνουν και τα καταπίνουμε;

Ωχ! Ζημιά που βρήκε τους Ισπανούς… Ο Βαρουφάκης -μετά την Ελλάδα- θέλει να "σώσει" και την Ισπανία, κι έδωσε συμβουλές στον ισπανικό Τύπο! "Πρέπει να επαναφέρουμε την αίσθηση του να είσαι Ευρωπαίος και να βρίσκουμε τρόπους να επαναδημιουργήσουμε το όνειρο της μοιρασμένης ευημερίας με τη δημοκρατία". Να, αυτές είναι οι κενές περιεχομένου σαπουνόφουσκες, που εντυπωσιάζουν.

Μπορεί να μας πει ο Γιάης (χωρίς «ν») ποιος έχει την ισχύ να φέρει (και όχι βέβαια να επαναφέρει, ποτέ δεν υπήρξε) την αίσθηση του Ευρωπαίου; Και γιατί οι πολίτες της Ισπανίας, που τους έδωσε συμβουλές, μετά από 500 χρόνια ενιαίου κράτους, δεν νιώθουν Ισπανοί, αλλά άλλοι Βάσκοι, άλλοι Καταλανοί, άλλοι Αραγονίτες; Να μη πω ότι και η Γαλικία, με τις Κανάριες νήσους θέλουν κι αυτές ανεξαρτητοποίηση.

Όταν λοιπόν οι «Ισπανοί» δεν θέλουν να γίνουν Ισπανοί, οι «προοδευτικοί» παραμυθιάζουν τον κόσμο με ωραίες σαχλαμαρίτσες, όπως να νιώσουν Ευρωπαίοι οι Σλοβάκοι, ή οι Βούλγαροι. Αλλά και οι Αλβανοί, με τους Σκοπιανούς που ετοιμάζονται για την Ε.Ε.

Μια διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων ελευθέρας βοσκής, Γιάννης Πέτσας, την μεταφέρω χωρίς σχόλιο: «Έχουν φτιάξει γάλα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη χωρίς θερμίδες, Βουλή χωρίς μαλ ..ες δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν»!