Skip to main content

Η χώρα οδηγείται σε φαύλο κύκλο ύφεσης υποστηρίζει ο Σαμαράς

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σ
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε εκδήλωση της ΔΑΚ-ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση, μετά από αλλεπάλληλα λάθη τους τελευταίους μήνες, ψήφισε σειρά από μέτρα με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή. Όμως, τα μέτρα αυτά μόνα τους μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ βαθιά ύφεση», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η Ανάπτυξη είναι η μόνη διέξοδος για τον τόπο μακροχρόνια, ενώ η τόνωση της Οικονομίας, με μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα άμεσα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ήδη το κόμμα του από το Δεκέμβριο ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος και πρότεινε παράλληλα 23 συγκεκριμένες προτάσεις τόνωσης της αγοράς, χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, ένα διαφορετικό, όπως είπε, μείγμα οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι προχθές ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, δήλωσε ευθέως ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.

«Συνεπώς, το μείγμα που προτάθηκε μπορούσε να έχει διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αρκεί να έπιανε τους στόχους για μείωση του ελλείμματος», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «επέμεινε στο δικό της μείγμα πολιτικής που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε σειρά αναπτυξιακών μέτρων χαμηλού δημοσιονομικού κόστους και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην ψηφίσει τα κυβερνητικά μέτρα. Τέλος, αναφερόμενος στις κυβερνήσεις της ΝΔ είπε ότι «δίστασαν, άργησαν και δεν τόλμησαν τις περισσότερες φορές».