Skip to main content

Η χαρά των σούπερ μάρκετ...

«Λύκος, λύκος...βοήθεια!», φώναξαν τόσες φορές που σήμερα λίγοι πιστεύουν ότι κινδυνεύουν τα πρόβατα, εμείς δηλαδή! Όμως ο τόπος βουίζει - με φήμες και ψιθύρους - ότι θα χρεοκοπήσουμε λίαν συντόμως κα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Λύκος, λύκος...βοήθεια!», φώναξαν τόσες φορές που σήμερα λίγοι πιστεύουν ότι κινδυνεύουν τα πρόβατα, εμείς δηλαδή! Όμως ο τόπος βουίζει - με φήμες και ψιθύρους - ότι θα χρεοκοπήσουμε λίαν συντόμως και μάλιστα προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να θάψουμε τις λίρες. Όταν, δε, κοτζάμ Ζαν Κλοντ Τρισέ αναγκάστηκε να δηλώσει χθες ότι «δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδος», τότε ήταν που αντί να λουφάξουν οι κερδοσκόποι των αγορών - εσωτερικού και εξωτερικού – ξαναπήραν πάνω τους, κάνοντας τα νεύρα μας τσατάλια! 

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγείς και έμποροι τροφίμων κι άλλων προϊόντων έτριβαν τα χέρια τους - για μια ακόμη φορά - διπλασιάζοντας τις παραγγελίες τους. Μας φαντάζονταν, ήδη, όλους εμάς τους φοβισμένους (και «χρεοκοπημένους» από καιρό) με τα καροτσάκια στα χέρια, να δίνουμε σκληρές μάχες για λίγα χαρτιά υγείας, όσπρια για την όρεξη , αλεύρι για ψωμί και τρεις τενεκέδες λάδι!

Ευτυχώς που χθες έφτιαξε ο καιρός και βγήκαν στη Λεωφόρο Νίκης… όσοι «δεν μασάνε» από τέτοια. Την ώρα των βραδινών δελτίων ειδήσεων, έδειχναν ευτυχισμένοι με μια απλή βόλτα στην παραλία, με χαλαρές ορθοπεταλιές, με σάντουιτς από την καντίνα, μπούρου-μπούρου με φίλους και  σπόρια στο χέρι. Παλιομοδίτικα και φθηνά πράγματα, δηλαδή, που ξαφνικά μοιάζουν να αξίζουν πολλά. Ίσως με την απειλή της χρεοκοπίας να ξανααποκτήσουμε…τζάμπα αυτά που πουλήσαμε πολύ ακριβά για να πετύχουμε τους στόχους μας!

Μ΄ αυτή την σκέψη άρχισα να χαμογελώ κι εγώ, κι ας άκουγα ειδήσεις από το ραδιοφωνάκι μου, οι οποίες επιβεβαίωναν τους χειρότερους φόβους μας. «Η Ελλάδα -προς το παρόν- δεν χρειάζεται ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης», έλεγε ο κυβερνητικός Πεταλωτής και μ αυτό το «προς το παρόν» άνοιξα το βήμα μου, ασυναίσθητα και αυτόματα, για να προλάβω ανοικτό κάποιο σούπερ μάρκετ…