Skip to main content

Η Ξάνθη έβαλε τέλος (0-0) στο σερί - ρεκόρ του ΠΑΟΚ (video)

Με τον Βλάνταν Ίβιτς να προχωρά σε αλλαγές ενόψει Σάλκε, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει την ακριτική ομάδα και έπεσε στην τρίτη θέση

Στο ισόπαλο 0-0 έμειναν Ξάνθη και ΠΑΟΚ στα Πηγάδια για την 20η αγωνιστική της Super League.

Οι Θρακιώτες κατάφεραν να βάλουν τέλος στο σπουδαίο ρεκόρ των 8 σερί νικών και των 8 σερί νικών εκτός έδρας που έτρεχαν οι ασπρόμαυροι ενώ μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 8 παιχνίδια τους κράτησαν στο μηδέν επιθετικά (τελευταίος αγώνας που δεν σκόραραν ήταν στην ήττα από τον ΠΑΣ στην Τούμπα).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ακριτική ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση με 33 βαθμούς ενώ αντίθετα ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 3η θέση με 36 βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 8΄ο Κίτσιου γύρισε ωραία τη μπάλα στην περιοχή τους Ζίβκοβιτς με στόχο τον Δεληγιαννίδη αλλά αυτός δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 11΄όταν ο Τριάδης γύρισε τη μπάλα στον Ντε Λούκας που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 33΄όταν ο Σολτάνι για τους γηπεδούχους έβγαλε σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Γιουνές δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά.

Ο Δικέφαλος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μπορέσει να προηγηθεί όταν στο 39΄ο Κάμπος υποχρέωσε τον Ζίβκοβιτς να κάνει λάθος, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη αλλά αυτός από θέση βολής την έστειλε με σουτ πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς μπήκαν δυνατά και στο 52΄έχασαν καλή ευκαιρία όταν ο Κάμπος έδωσε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ αλλά ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να βρίσκονται στην επίθεση και στο 58΄το καλό σουτ που επιχείρησε ο Χαρίσης πέρασε εκτός εστίας ενώ στο 61΄η κεφαλιά του Αθανασιάδη μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν ο Μπίσεσβαρ σέντραρε και ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του ματς ανήκε ξανά στον Δικέφαλο όταν στο 90΄+ 1΄ο Πρίγιοβιτς έστρωσε τη μπάλα στον Μυστακίδη αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης (Μεχία 80΄), Ντε Λούκας, Τριάδης (Λάζιτς 69΄), Γιουνές, Σολτάνι (Πιτσέλι 83΄), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σιλά, Λισγάρας, Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης (Λέοβατς 57΄), Κάμπος (Μυστακίδης 76΄), Αθανασιάδης (Πρίγιοβιτς 61΄).