Skip to main content

Η Ξάνθη «άλωσε» πάλι τη Λεωφόρο, 2-1 τον Παναθηναϊκό

Η Ξάνθη «άλωσε» για δεύτερη σερί χρονιά το «Απόστολος Νικολαϊδης», πανηγυρίζοντας την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δύο σοβαρά λάθη του Λουκ Στιλ υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League και τον «γκρέμισαν» από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη «άλωσε» για δεύτερη σερί χρονιά το «Απόστολος Νικολαϊδης», επικρατώντας 2-1 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, και πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα, χάρη σε γκολ των Ντε Λούκας (34΄) και Βασιλακάκη (66΄). Ο Λέτο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «πράσινους» (62΄), που υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» πήραν μεν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν τη "σφιχτή" αμυντική διάταξη της Ξάνθης, καθώς ο Βιγιαφάνιες δεν μπορούσε να "φτιάξει παιχνίδι" και ο Μπεργκ ήταν απομονωμένος μπροστά, ενώ ο ορεξάτος Γουακάσο εκνευρίστηκε μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Χατζητερζόγλου και βγήκε εκτός ρυθμού.

Ενα σουτ του Γουακάσο και μία κεφαλιά του Σάμπα ελάχιστα προβλημάτισαν τον Ζίβκοβιτς και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με εντελώς απρόσμενο τρόπο. Ο Ντε Λούκας είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Στιλ ήταν εκτός θέσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 (34΄). Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Γιουνές έφυγε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα.

Η είσοδος του Λέτο αντί του Γουακάσο δεν άλλαξε ιδιαίτερα πράγματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ενώ το 51΄ χρειάστηκε μία σωτήρια προβολή του Μολέδο για να σταματήσει τον Λουσέρο, που έβγαινε απέναντι από τον Στιλ. Οι «πράσινοι» έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 62΄, όταν ο Μπεργκ γύρισε στον Μέστο, που είχε μπει σαν σέντερ-φορ, αυτός έστρωσε στον Λέτο κι αυτός με σουτ (που κόντραρε στον Φλίσκα και άλλαξε πορεία) νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέο σοκ για τους γηπεδούχους, με τον Βασιλακάκη να πιάνει ένα ψηλοκρεμαστό βολέ αρκετά έξω από την περιοχή και να βρίσκει ξανά εκτός θέσης τον Στιλ, «γράφοντας» το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε όλος μπροστά για να ψάξει την ανατροπή, με τον Σάμπα να γίνεται... δεύτερος σέντερ-φορ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ ένα καλό φάουλ του Λεντέσμα στο 77΄ κι ένα σουτ του Εμποκού στο 83΄, ενώ μία κεφαλιά του Μπεργκ στο 92΄ έφυγε άουτ και η Ξάνθη πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά στη Λεωφόρο, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθμολογική «ανάσα».

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Γουακάσο, Μέστο, Ζέκα, Μολέδο - Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Νιέτο

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Σάμπα, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (69΄ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (46΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα (90+1΄ Ρινάλντι), Μέστο, Μολέδο

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55΄ Νιέτο), Βασιλακάκης (75΄ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά