Skip to main content

Η «win - win» πρόταση του Ζέρβα για τα αρχαία της Βενιζέλου

Ο Κ. Ζέρβας προτείνει στον Γ. Μπουτάρη να δώσει τα 27 εκατ. από το δάνειο της ΕΤΕπ προς τον δήμο για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό

Τη διοχέτευση των 27 εκατ. ευρώ του δανείου της ΕΤΕπ προς τον δήμο Θεσσαλονίκης για την in situ ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον «πολυπόθητο» σταθμό του μετρό της Βενιζέλου, προκειμένου να προχωρήσει το έργο σύντομα, ως μία «win - win» πρόταση για τους εμπλεκόμενους, προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος τιτλοφορείται «Μια win - win πρόταση για τον πολυπόθητο σταθμό του μετρό της Βενιζέλου και της ανάδειξης των αρχαιοτήτων του», ο κ. Ζέρβας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα μπορούσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης να αξιοποιήσει τα (συνολικά) 27 εκατομμύρια ευρώ του δανείου της Ευρωπ. Τράπεζας Επενδύσεων προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για το σκοπό αυτό. Αυτός άλλωστε (με κάποιους άλλους) εμπνεύσθηκαν, επέμειναν και έφεραν το θέμα σ´ αυτό το σημείο. Με τη γνωστή ευαισθησία κι επιχειρηματολογία. Και πλέον και με αυτό το κόστος!

» Το έργο αυτό δεν υπάγεται στη λίστα των έργων που προτάθηκαν προς υλοποίηση στην ΕΤΕπ αλλά όπως έχει ειπωθεί τα έργα προς χρηματοδότηση μπορούν ν´ αλλάξουν (τεκμηριωμένα) ανά πάσα στιγμή.

» Οπως προεκτιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ περίπου τόσο θα στοιχίσουν οι επιπλέον μελέτες και κατασκευές για τη διατήρηση των αρχαίων "κατά χώρας". (Προφανώς το κόστος αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού ως σταθμού μετρό, το οποίο και συμπεριλαμβάνεται στην κατασκευή του υπόλοιπου έργου).

» Ωριμότητα οι μελέτες θα έχουν συντομότατα, αν δεν έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως μας εγγυώνται όλοι οι εμπλεκόμενοι! Οπότε η έγκριση της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ είναι εξασφαλισμένη.

» Θα απαλλαχθεί και η Αττικό Μετρό ΑΕ δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο από τη δυσκολία εξεύρεσης επιπλέον πόρων για την κατασκευή του έργου.

» Το έργο θα προχωρήσει σύντομα και ακριβώς όπως το επιθυμούν οι εμπνευστές του οι οποίοι θα έχουν και τη χαρά να το χρηματοδοτήσουν. Συνδέοντας μάλιστα το όνομα του (τους) με το σταθμό. Με έργο και όχι με λόγια.

» Λεφτά λοιπόν (τουλάχιστον για το σταθμό) υπάρχουν!

» Προσωπικά θα στηρίξω μια τέτοια γενναία Πρωτοβουλία».