Skip to main content

Οι βολές Λαζόπουλου κατά των αποστατών και η νέα επίθεση στον Πανούση

Οι βολές του Λαζόπουλου κατά των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα επίθεση κατά του Πανούση και οι επικίνδυνες για τον τόπο γραφικότητες.

Αφού έγινε υπουργός και ο Χαϊκάλης, τα είδα όλα. Δεν ξέρω γιατί έμεινε απέξω ο Σεφερλής, ή ο Λαζόπουλος

Ο οποίος Λαζόπουλος, επί πολλά χρόνια μάς έκανε πλύση εγκεφάλου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισε τώρα να στραφεί κατά των 38 αποστατών. Όμως, συναναστρεφόταν αυτούς που κατηγορεί σήμερα, και πιστεύει πως αποτελούν το «κλουβί με τους βουλευτές». Πολύ αργά δεν κατάλαβε ότι είναι για «κλουβί»;

Όψιμα κι αυτός αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ενώ συνεχώς καλούσε ουσιαστικά για ρήξη με την Ευρώπη. Τώρα, μεταξύ άλλων, λέει ότι πρέπει να στείλουμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Eurogroup, να τους έχει νηστικούς μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες, και δίπλα ο Π. Λαφαζάνης να μετράει δραχμές...

Προσπάθησε ο άνθρωπος, αλλά ο Τσίπρας δεν τον προτίμησε. Τού φάνηκε καλύτερος ο Χαϊκάλης.

Απίστευτοι τύποι οι «προοδευτικοί». Ο Πετράκος που ψήφισε «όχι», είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι υποχρεωμένος στις επόμενες εκλογές να βάλει στη λίστα όλους τους εκλεγμένους σήμερα βουλευτές». Θα ρίξουν δηλαδή την κυβέρνηση (αλλιώς, γιατί να γίνουν εκλογές;), αλλά ο Τσίπρας πρέπει να τους ευεργετήσει γι’ αυτό.

Η «προοδευτική» Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του Πανούση, και απαιτεί (!) «να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής», εννοώντας την άμυνα των αστυνομικών στις επιθέσεις με μολότοφ αλλά και πιστόλια με φωτοβολίδες. Αυτούς υπερασπίζονται οι «προοδευτικοί» νεολαίοι (πιθανοί υπουργοί, αύριο, γιατί όχι;) θεωρώντας ότι πρόκειται για «νέους που έδωσαν μάχη για το μεγαλειώδες ΟΧΙ».

Παρέβλεψαν εντελώς το γεγονός, ότι μισοί από τους συλληφθέντες ήσαν λαθρομετανάστες. Βάλε ανάμεσα στους «νέους του μεγαλειώδους ΟΧΙ» και τους πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, καθώς και τους γνωστούς πλιατσικολόγους, και γίνεται αντιληπτή η ποιότητα της νεολαίας που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας ο Πανούσης σχολίασε πως μετά τον ανασχηματισμό θα ξεκαθαρίσει εάν κάποιοι καλύπτουν αυτούς που πετούν μολότοφ και χρησιμοποιούν πιστόλια φωτοβολίδων, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα πως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους περιθωριακούς.  Και συνεχίζει στην παρέμβασή του λέγοντας πως &θα τιμωρηθούν, γιατί προφανώς προέρχονται από την ίδια μήτρα&.

Η κυβέρνηση ζητά αλληλεγγύη από την Ευρώπη, αλλά δεν την παίρνει από Λαφαζάνη, Λεουτσάκο, Κωνσταντοπούλου και άλλους τέτοιους ανάλογους γίγαντες της πολιτικής σκέψης.

Οι επικίνδυνες για τον τόπο γραφικότητες των Κωνσταντινοπουλο-λαφαζαναίων, επέτρεψε να γίνει «συμπαθής» ο Τσίπρας, και να λησμονηθεί -προσωρινά- η καταστροφική συμπεριφορά του, προφανώς λόγω πολιτικής ανεπάρκειας. Ένας ηγέτης αφενός αντιλαμβάνεται τον ρόλο Βαρουφάκηδων, αφετέρου περιθωριοποιεί πρόσωπα με γελοιοποιημένες ιδεοληψίες. Αν σύρεται και άγεται, ας διαλέξει άλλο επάγγελμα.

Είδα ότι άλλαξε η τακτική των βουλευτών έναντι της Ζωής. Εκεί που θύμωναν και αγανακτούσαν μαζί της, άρχισαν τώρα να την παίρνουν στο «ψιλό». Αν συνεχίσουν έτσι δεν την βλέπω καλά την μεγαλειοτάτη.

Ο λαϊκισμός σε οργισμένους πολίτες δεν πιάνει. Απεναντίας λειτουργεί αντίστροφα. Ο γνωστός «αγνός ιδεολόγος» Λαφαζάνης, που δεν είχε το πολιτικό ήθος να παραιτηθεί ενώ καταψηφίζει την κυβέρνηση, επιχείρησε να δείξει φιλολαϊκό πρόσωπο και βρέθηκε στον Υμηττό. Οι πολίτες τον αποδοκίμασαν, ενώ έκανε δηλώσεις. Κάποιος μάλιστα του είπε «αν πράγματι ενδιαφέρεσαι, πιάσε ένα φτυάρι κι ένα κουβά, κι έλα να βοηθήσεις». Ευτυχώς για τον «αγνό ιδεολόγο» κατάλαβε τι θα συνέβαινε, κι έφυγε γρήγορα.