Skip to main content

Η Viking Hellas Airlines «πετάει» από το αεροδρόμιο της Αθήνας

Η Viking Hellas Airlines άρχισε πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, με προορισμούς σε πρώτη φάση, το Μάντσεστερ της Αγγλίας και το Ιράκ.
Μια νέα αεροπορική εταιρία άρχισε πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, με προορισμούς σε πρώτη φάση, το Μάντσεστερ της Αγγλίας και το Ιράκ. Πρόκειται για την Viking Hellas Airlines, η οποία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, έχει έδρα την Αθήνα και ανήκει στον όμιλο της Viking με έδρα τη Σουηδία.

Προς το παρόν πραγματοποιεί μία πτήση την εβδομάδα προς το Μάντσεστερ και μία προς το Ιράκ, ενώ από τον επόμενο μήνα, ο αριθμός των πτήσεων να ανέλθει στις 3 εβδομαδιαίως για κάθε προορισμό και από το καλοκαίρι σε 6 πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις αυτές ήλθαν να καλύψουν το κενό που άφησε η αναστολή της πτήσεων προς το Μάντσεστερ από την Ολυμπιακή, που εξυπηρετούσαν κυρίως Έλληνες φοιτητές, αλλά και ταξιδιώτες από την Κεντρική Αγγλία.

Για το Ιράκ εταιρία προσφέρει απευθείας σύνδεση με 3 προορισμούς και συγκεκριμένα τη Βαγδάτη, το Ερμπίλ και τη Σουλεϊμανία και στόχος της είναι να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, κυρίως από επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας λειτουργικές και γρήγορες ανταποκρίσεις μέσω της Αθήνας προς το Ιράκ.

Από τον επόμενο μήνα οι πτήσεις από την Αθήνα προς το Μάντσεστερ θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, με αεροσκάφη Boeing 737-300 του ομίλου Viking, ενώ από την άνοιξη του 2010, η Viking Hellas Airlines θα πετάει με νέα, τελευταίας τεχνολογίας, Αirbus 320.

Οι ναύλοι από την Αθήνα για το Μάντσεστερ ξεκινούν από 59 ευρώ η απλή μετάβαση και για το Ιράκ από 360 μετ΄ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και τελών και για επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών έως 20 κιλά. Οι τιμές αυτές αφορούν σε προκαθορισμένα καθίσματα και δωρεάν γεύματα στην πτήση. Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράσουν επιπλέον σνακ, αναψυκτικά και αφορολόγητα από ένα εκτεταμένο μπαρ σέρβις.

Viking Hellas Airlines έχει συνάψει συμφωνίες με την Olympic Air και την Aegean Airlines, ώστε να προσφέρει λειτουργικές συνδέσεις με το δίκτυο της Αθήνας, παρέχοντας στους επιβάτες της τη δυνατότητα να ταξιδεύουν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμούς πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως επίσης και την ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Στα σχέδια της εταιρίας είναι από το καλοκαίρι να αρχίσει πτήσεις τσάρτερ προς το Ηράκλειο της Κρήτης και την Κύπρο.