Skip to main content

Οι τζιχαντιστές του ISIS εκδιώχθηκαν από μεγάλο μέρος της Μοσούλης

Πάνω από τη μισή (ανατολική Μοσούλη) έχει απελευθερωθεί, είπε σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν.

Πάνω από το ένα τρίτο της ανατολικής Μοσούλης έχουν ανακαταλάβει οι ιρακινές δυνάμεις, τέσσερις εβδομάδες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ιρακινός αξιωματούχος.

«Πάνω από τη μισή (ανατολική Μοσούλη) έχει απελευθερωθεί», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια.

Οι ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTS) του Ιράκ ήταν οι πρώτες που μπήκαν στη Μοσούλη από το ανατολικό Μέτωπο και έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές από πολλές συνοικίες, μολονότι συναντούν ισχυρή αντίσταση.

Στο νότιο μέτωπο, οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης.

Εκτός από τη Μοσούλη, το ΙΚ ελέγχει ακόμη το Ταλ Άφαρ, στο δυτικό Ιράκ, καθώς και κάποιες κοινότητες στη σουνιτική επαρχία Αλ Άνμπαρ.